31 maj 2011

Något dumt?

För ett tag sen gjorde jag kanske något dumt. Jag anmälde mig till en löparresa till Alperna. Bland deltagarna är jag är bekant med en, det är allt. Tre dagars löpning på hög höjd, med främmande människor. Det känns pirrigt, minst sagt. Tycker själv att jag är ganska modig, även om jag är helt säker på att jag är den sämst tränade av deltagarna (jag har inte fått hybris i alla fall), men någon måste ju vara det med..

Stilsmart löpning


Jag håller på att gå igenom min garderob, förrutom att klara halvmaran så har jag ett mål att jag ska bli en stilsmart och förhoppningsvis elegant kvinna, eller i alla fall snyggt klädd. Jag har haft det målet förrut, men upplever alltid att jag misslyckas av någon anledning. Min löpträning har dock haft effekten att min kropp har börjat att förändras och alla kläder sitter annorlunda än förrut och tyvärr inte alltid bättre. Så jag måste gå igenom och börja om på nytt. När jag gick igenom mina löparkläder, så insåg jag att jag har handlat dessa på samma sätt som mina övriga kläder; ett hopplock av saker som varit billiga, eller nedsatta, men som inte alltid passar ihop. "Kap" helt enkelt, inget jättebra beteende, men nu är det slut med det, så det så!

Som bevis för mitt nya tänkesätt så har jag gjort om ett av mina "kap" - en tränings t-shirt från Stadium, som visserligen är väldigt bra, men har man tre stycken i exakt samma färg blir det lite tråkigt. Så jag använde ett av recepten i boken "modemanifestet" och piffade upp ryggen på en av dem. Det blev riktigt bra - helt perfekt när det är väldigt varmt ute.

30 maj 2011

Ytterligare en bok


Jag är fortfarande förkyld och har en grym abstinens. Har försökt bota den med att titta på nya löparsaker, men det gjorde det inte bättre, tvärtom. Så i brist på annat att rapportera så kommer här ytterligare ett boktips. Denna bok är väldigt inspirerande och man blir precis som med "born to run" väldigt sugen på att springa när man läser den, trots att den inte alls pratar lika mycket om löparglädje. Kommer läsa om den om ett tag - helt klart!

28 maj 2011

Born to run


I dag är det Stockholm maraton och nästa alla tidningar uppmärksammar det på något sätt. I SvD diskuteras "Born to Run" och som av en händelse, jag började läsa den i går.

Jag gillar den, även om jag håller med om delar av kritiken som framförs i SvD. Vad jag gillar är att boken handlar om löpning som någonting mer än bara prestation. Anledningen till att jag börjat springa har inte bara i hop med att jag vill bli snygg och vältränad, det handlar även om att jag vill bevisa för mig själv att jag kan. Jag vet att jag inte kan bli bäst, men jag kan vinna över mig själv genom att fortsätta när jag vill ge upp, springa lite fortare än jag tror att jag klarar av. För har man som jag under väldigt lång tid intalat sig själv att man inte kan göra en massa saker, så är löpning precis det man behöver. För av någon anledning så tänker jag helt tvärtom när jag springer, jag tänker "klarar jag det här - så klarar jag allt" och oftast klarar jag det där och tron på mig själv växer för varje gång.

27 maj 2011

Psykning

Jag skrev tidgare att jag utmanat några kollegor, och det var inte helt dumt gjort. Det höjde motivationen rejält! Så jag har gjort en favorit i repris, jag har sagt till en kollega att jag minsann ska klara halvmaran på under två timmar och helst ska jag ha en bättre tid än honom. Det var ett tag den nu och de värsta psykningarna har ebbat ut, men jäklars vad motiverad jag blir varje gång det kommer på tal!!

26 maj 2011

Det blir inte alltid som man har tänkt sig



För ungefär ett år sen gick jag och en kompis en keramikkurs. Jag såg framför mig hur jag skulle skapa fina skålar, muggar och annat. Hur svårt kan det vara tänkte jag? Skitsvårt tydligen, jag var verkligen värdelös. Dreja var inte för mig, helt enkelt. Så det slutade med att jag kavlade och till slut hade jag gjort ett fat och en mugg och en massa pärlor. Pärlorna är de jag är mest nöjd med, jag vet inte riktigt vad jag kommer att använda dem till än, men jag gillar dem. Så vad ville jag säga med detta då, att i bland blir saker som man har tänkt sig, men det betyder inte att de blir eller är dåliga. Vilket är något i alla fall jag måste påminna mig om i bland.

Sjuk, typiskt

Jag har varit väldigt omotiverad till att springa ett tag och nu är jag förkyld och vill inget annat än att springa. Varför är det alltid så, när man inte kan springa vill man inget hellre, man är på resa och tror att man inte kommer att hinna med någon tur är det just det man skulle gjort..