19 juli 2011

Nytt försök - ryggsäck


Jag har fått den nya ryggsäcken nu och hunnit springa med den ett litet tag. Det blev en Haglöfs Ace L, och jag är nöjd. Den kanske är lite lång i ryggen, men funkar helt klart och skaver inte, trots att den får sitta ganska tajt i nacken. Den kändes verkligen mycket bättre än den förra direkt. Så nu är verkligen nästa steget på karriären som trailrunning-löpare taget.

18 juli 2011

Dagens

I dag är min första semesterdag och det har varit en ganska regnig och intensiv start (i princip hela mammas sida av släkten ar avklarats på två dagar, tur att de är så trevliga).  Denna dag började regnigt men så sprack det upp och syrran och jag kunde bege oss ut på en löptur. Jag 5,5 km och syrran det dubbla (bravo syrran!!). Även om det alltid är skönt att komma ut är det alltid skönare att komma ut och springa när man varit instängd i tre dagar.

17 juli 2011

Work in progress


Jag har kommit igång med vinterlöpklänningen. Har inte kommit så långt, men det är en bra start :) Det bästa av allt, jag tycker att det är riktigt kul och jag tror att det kan bli bra!

16 juli 2011

Min nationalsång


"You can get it if you really want, but you must try, try and try - you'll succed at last" - helt brillant och precis vad jag behöver med tanke på min resfeber.

15 juli 2011

oh shit

Idag är min sista dag på jobbet innan semestern  och i går kväll så insåg jag att det innebär att om tre veckor så sitter jag vid denna tid på planet ner till Österrike för löparresan. Med denna insikt kom en rejäl resfeber- jag har knappt sovit i natt. Det var länge sen jag hade SÅ mycket fjärilar i magen inför en resa.

14 juli 2011

Dagens

Japp, nu är jag äntligen på banan igen. Idag har jag inte bara cyklat fram och tillbaka till jobbet för andra gången i livet, jag har också sprungit hela rundan som blev avbruten på grund av snedsteget. Jag tog det MYCKET försiktigt förbi olycksplatsen. Kände att jag skulle kunna ha sprungit mycket längre, men jag tyckte att jag inte skulle pressa foten alltför mycket, men det blev en mil till slut.

12 juli 2011

På g igen


Jag har sprungit idag för första gången sen stuckningen. Jag tog en "power-walk" igår med en kompis och det kändes bra, så idag vågade jag mig ut med svärsystern. Det gick helt ok, fick gå en del och det känns till och med bättre i foten så här en timme efter.

Det var riktigt skönt att komma ut idag. Det har varit riktigt deprimerande att inte kunna ge sig ut! Sen börjar jag känna mig lite stressad inför löpresan till Alperna. Jag får fjärilar i magen varje gång jag tänker på det och det inte bara bra fjärilar. En del tvivel kring om jag kommer klara av det, men jag har bestämt att jag ska klara det, så det så. Men stressen över resan och skadan i kombination med stressiga sista-veckor-innan-semestern på jobbet resulterade i att förra veckan inte direkt var den bästa veckan i mitt liv.

Två bra saker kom iallafall ur skadan, den ena övergående och den andra förhoppningsvis mer bestående. Det övergående är att det är helt ok att sitta med fötterna på skrivbordet på jobbet (den skadade foten måste ju hållas högt ;) ), den andra är att jag har varit riktigt duktig med rehab-övningarna och de inkluderar hantlar, så nu kanske jag kan få lite armmuskler.

10 juli 2011

Gahhh

Jag är frustrerad!! Foten läker inte så bra som jag skulle vilja och det är ett riktigt bra springväder. Apa!!

Tänkte att jag kunde utnyttja den påtvingade vilotiden och passa på att göra något kul att träna i av ett gäng gamla t-shirt som jag har. Det började bra, men sen kändes det inte bra alls, dvs ytterligare ett projekt ner i lådan ofärdiga projekt. Gah igen! Nu tänker jag helga vilodagen i stället och läsa!

6 juli 2011

Vinterlöpklänningen


Nu har jag bestämt hur löpklänningen ska se ut. Bara att sätta igång med andra ord och om jag har tur så kanske den kan bli färdig till jul :)

5 juli 2011

Om inte..

Om inte jag hade haft ont i foten hade jag sprungit snabbt och långt idag!! Eller, det hade jag nog inte alls. Men är det märkligt att det är få tillfällen som man känner så mycket för att springa som när man inte kan?

Foten börjar i alla fall att läka, och jag har googlat en massa så jag tror att jag har läget under kontroll. Jag har lovat mig själv att verkligen ta hand om foten och inte skita i rehab-träning så fort den blivt bra som jag brukar göra. Jag älskar ju mina fötter ;)

2 juli 2011

Dagens - från yiha till AJ!

Dagens pass blev minst sagt speciellt. Min plan var att försöka träna i två timmar, inte tänka så mycket på fart, utan vänja kroppen vid att vara igång en längre tid. Vädret skulle bli lite kallare idag, så det kändes som en bra plan.

Så i morse vid 10 begav jag mig ut. Insåg när jag drog undan gardinerna att vädret var annat än det utlovade, men jag ville verkligen testa springa långt, så jag hällde i mig vatten och fyllde vattenflaskan och begav mig ut.

Efter ungefär 3 km blev jag omsprungen av en man som sprang i bar överkropp. Så det var inte så svårt att se att han var vältränad och rejält tatuerad. Det stod något över ryggen i stora, svarta bokstäver och även om jag ansträngde mig så kunde jag inte se vad. Han var i sin egen lilla värld, samtidigt som han sprang gav han ifrån sig en massa läten av typen "yiha" samtidigt som han boxade i luften.

Min första reaktion var att bli lite lätt misstänksam, men jag bestämde mig sen för att bara le och iaktta honom. Jag var så fokuserad att jag inte märkte att jag sprang upp för en seg backe, så tack för det, märkliga man!

Jag fortsatte och det kändes bra, hamnade i ett härligt flow tills, vänta nu, skulle jag verkligen svänga här? Bäst att vända sig om och titta - aj!

Helt plöstligt låg jag på marken, med en vrickad fot. Jäkla trottoarkanter!! En liten stund var jag orolig att jag hade brutit något. Så jag ringde syrran som erbjöd skjuts (mannen som låg och rensade ogräs brevid frågade inte ens hur det gick), men jag lyckades ta mig hem och det verkar nu inte vara så farligt. Jag kan gå utan att det gör särskilt ont. Tack och lov för det!!

1 juli 2011

Vinterklänning


Jag gillar att sticka och sy. Det är få saker som ger mig sån ro (förutom löpning givetvis :) ). Av någon anledning gör jag det inte så ofta som jag skulle vilja. Jag har inte varit så inspirerad på sistone. Men tack vare Sofia och hennes löpklänningar har inspirationen kommit åter.

Jag har börjat tänka att en klänning kanske är lösningen på problemet med alldeles för kalla lår vid löpning i minusgrader, sen tycker jag att det ser snyggt ut också. Sen har jag ju det där garnet som inte ville bli en kabelstickad tröja, inte heller en patentstickad tröja, men det kanske vill bli en löpklänning för vinterbruk?

Som det är det nu har jag inget att förlora på att prova. Nu gäller det bara att komma på hur den ska se ut. Det har blivit några snabba skisser på idéer (som märkligt nog alltid kommer när det egentligen inte är läge). Jag tror att jag börjar närma mig, så snart så kan jag nog sätta igång. Jag VET om att det är sommar ute, men det skadar inte att vara förberedd, eller?