19 nov. 2011

Träna bör man?

Vi hade personalfest igår och jag började prata med en av mina kollegor om det som han kallade hälsofasismen. Vi har nämligen på vårt intranät en post som heter "veckans medarbetare" där man själv får völja den bild som ska publiceras. På sistone så har det nästan bara varit bilder på folk när de tränar eller rör på sig. Min kollega menade att han ofta kände att han fick försvara sig för sitt sätt att leva och det livet innefattar inte träning. Vi diskuterade ett slag och insåg till slut att vi tycker samma sak. Det viktigaste är att må bra i själen. Väldigt filosofiskt, det kan ju gärna bli det över några glas vin.

Jag vill verkligen inte tvinga alla till att börja springa och träna, jag kan bara tala om vad det gjort för mig. Och om jag mår bra av att få sitta och jamma med gitarren varje kväll, eller läsa en bok, lösa korsord, eller gå på puben med vännerna, så ska jag få göra det. Att jag mår bra är det viktigaste!

Sofia Hedström skrev ett inlägg i veckan om varför hon springer och hennes anledningar är samma som mina.

17 nov. 2011

Förebild: Petra Månström

Petra Månström är tjejen bakom SvDs maratonblogg. Vilket måste vara den mest lästa löparbloggen i Sverige. När jag slösurfar hamnar jag alltid där och eftersom jag slösurfar i allafall en gång om dagen läser jag bloggen lika ofta. Gillar verkligen att det inte är så mycket fokus på tider utan på att ha kul och sen känns det lite extra kul när man följt någon från de första stapplande löparstegen till en fullfjädrad maratonlöperska. Helt klart en bra förebild! 

16 nov. 2011

För första gången x2


I söndags gjorde jag något för första gången. Jag var och gymade med min svägerska på ett SATS-gym. Jag är verkligen ingen "gym-tjej" och jag var nog ganska fördomsfull kring hur jag trodde att det skulle vara. Men glädjande nog så fick jag inga fördomar bekräftade. Så det kanske blir fler tillfällen, problemet är bara att jag blir så uttråkad. Hursom, det var grymt att få en riktigt genomkörare.

När jag tänker efter så gjorde jag något annat för första gången förra veckan också. Jag var på mitt första yogapass som inte var ett nybörjarpass och OMG, jag är, om jag får säga det själv, lite imponerad av att jag lyckades göra en del av rörelserna som jag vid första anblicken tänkte, det där kommer aldrig att gå. Men se det gjorde det!

8 nov. 2011

Mina mål

  • Bli bra i knän
  • Göra en topptur
  • Lära mig åka långfärdsskridskor
  • Lära mig solhälsningen
  • Testa military training
  • Testa barfotalöpning
  • Milen under 50 minuter
  • Springa en halvmara
  • Testa vindsurfing
  • Testa rodd
  • Klättra
  • Springa upp för Hammarbybacken
  • Åka på en ny löparresa

3 nov. 2011

Förebild: Pippa Middleton


Prinsessan Kates lillasyster, tjejen vars bak fått fanpager på facebook är en löperska och tydligen en ganska duktig sådan. För mig är hon en förebild eftersom hon, trots att hon varje gång hon springer får alla blickar på sig, gör det. Snacka om prestationsångest. 

1 nov. 2011

Fasiken


Fasiken, vad jag saknar löpningen. När jag springer känner jag mig ungerfär så som draken på bilden. Jag känner mig fri, stark och lite trotsig. Jag saknar att inte behöva planera varje träning, utan direkt när man behöver det så kan man bara snöra på sig skorna och ge sig ut, att få rensa skallen och fokusera på något så enkelt som att ta bara ta sig framåt. Men snart så och vad jag längtar!