29 dec. 2011

En förebild: Cathy Freeman


Jag har några sportögonblick som jag för alltid kommer att komma ihåg och som jag blir rörd när jag tänker på dem. Tre av dem har alla med samma person att göra nämligen Cathy Freeman. Om sanningen ska fram så fällde jag en lite tår när jag tittade på klippen som jag länkat till nedan.

Jag tror inte att jag varit lika rörd om jag inte bara ett litet tag innan OS varit i Australien och insett hur stora motsättningarna mellan aboriginer och "australier" är.Jag blev chockad när jag såg hur accepterat det var att tycka att aboriginer är lite korkade (så är inte fallet btw). Jag visste inte innan att det var först på 60-talet som denna folkgrupp blev medborgare i sitt eget land. Därför blev jag extra imponerad av Cathy, när hon tänder OS-elden är det en stark symbol för försoning och när hon vinner 400m gör hon det med pressen att bevisa på ett helt land att aborginier kan visst. Vilken jäkla press!! Så det är inte mer än rätt stadion verkligen lyfter under prisutdelningen. Good on her!

15 dec. 2011

Förebild: Ida Keeling

Bild från vogue.com
Ida Keeling är världen snabbaste 95-åring, det hade egentligen räckt med att hon som 95-åring sprungit för att hon skulle räknas som en förebild.

Hon började inte springa för än vid 67-års ålder, ett bevis på att det aldrig är försent att lära sig något nytt. I alla fall jag har många gånger i mitt liv tänkt att jag det är ingen idé att lära mig något nytt, frusterad av att vara en nybörjare. Jag har blivit bättre nu, men jag behöver förebilder som Ida Keeling som inte alltid haft det så lätt, men som inte låtit det stoppa henne. Och om man tänker efter så finns det egentligen inga bättre förebilder än äldre damer oavsett vad deras intressen är. Här kan man se en intervju med henne.

12 dec. 2011

Handsken är kastad

Jag och min syster har tagit ihand om att vi ska springa ett maraton i höst. Vi berättade om våra planer för släkten i helgen, så nu finns det ingen återvändo.

11 dec. 2011

Skor



Nu när jag varit knäskadad har jag inte kunnat använda vilka skor jag velat och det har fått mig lite att tänka på vikten av skor och vad skor gör. Det är inga särskilt djupa tankar, men lite intressant tycker jag att det är ändå. Skorna ovan är mina favoritskor, jag bär dem sommar som vinter, coh när jag har dem på jobbet (sker endast på vintern) märkar jag hur hela jag blir annorlunda. Jag får en lite sämre hållning och hela jag blir lite mer avslappnad. Skorna tynger ner mig lite på något sätt. Helt tvärtom är det när jag har skor med klack, då blir jag rak och stolt (det är just den typen av skor som jag inte kunnat bära, typiskt nog). I joggingskor känner jag mig studsig och på g, i ballerinor lite fransk etc. Styrkan sitter inte i håret, den sitter i skorna

1 dec. 2011

Förebild: Emeli Emanuelsson

bild från amelia.se
Emeli Emanuelson är kanske ingen löpare, men hon tränar en hel del. För mig är hon en stor inspiration eftersom hon vågar. På hennes blogg kan man läsa om hennes äventyr i landet i väster och hur hon kämpar för att slå igenom där. Hon är heller inte rädd för att säga vad hon tycker eller att dela med sig av privata saker. Sen så delar vi värsta skräck, att vara 85 och bitter för att man inte känner att man levt.