16 jan. 2012

Mössa



Jag har stickat en ny mössa att springa i. Jag har behövt en mössa att springa i ganska länge, men det har känts fel att köpa en när jag har en massa garn hemma. I jul lyckades jag äntligen sätta i gång.

Nackdelen med att sticka är att man aldrig vet i förväg hur slutresultatet kommer bli, man har bara en aning och i bland blir det fel hur noga man än är. Som tur var blev det inte så med mössan, jag är faktiskt ganska nöjd. För att jag ska synas i mörkret så la jag in ett reflexband, jag hoppas i allafall att det ska göra att jag syns lite bättre i mörkret. För just det där med reflexer tycker jag är svårt, jag har ännu inte hittat en bra reflexväst. De jag tittat på har varit alldeles för bulkiga så jag har änsålänge löst problemet genom att sy på extra reflexer på den löparjacka jag brukar använda på vintern. Kan ibland tycka att det är lite konstigt att det inte är mer reflexer på de löparjackor finns, särskilt när det gäller nordiska märken, det är ju trots allt mörkt en stor del av året här..

14 jan. 2012

Nytt fokus

bild från nike running
Jag har alltid gillat mode, alltid köpt en massa modetidningar och drömt, men på senare tid så är det inte nya kläder jag drömmer om, i allafall inte vanliga kläder, utan träningskläder. Och av någon anledning är det lättare att vara lite "crazy" när det gäller träningskläder. Helt plötsligt är rosa en normal färg, det är nästan svårt att hitta träningskläder för damer utan rosa i (okej då det går  att hitta i lila och turkost också). Och för att ge oss ännu mer att välja bland har nu nästan alla friluftsmärken, som Haglöfs, Patagonia och Salomon, numer än trailrunning-kollektion, som givetvis funkar för vanlig löpning också, men det låter inte riktigt lika coolt (och så passar det kanske inte riktigt lika bra in i varumärket).

12 jan. 2012

Förebild: Garance Doré

Garance Dore International blogger Garance Dore relaxes before the Garance Dore Winter With Westfield Designer Installation launch at Westfield Bondi Junction on April 28, 2010 in Sydney, Australia.
Bild från zimbio.com
Det finns några bloggar som jag följer nästan varje dag, det är Sofias på elle.se (som jag tidigare skrivit om som en förebild) och så är det Garance Dorés blogg. Ibland blir jag grymt provocerad av den för att den är så ytlig, särskilt när det bara är bilder i inläggen. Men bloggen räddas av hennes texter som ganska ofta är spot on, då ser man på något sätt att även solen har fläckar och ganska charmiga sådana. Det skadar ju inte att bloggen är väldigt vacker också.

Hursomhelst så har Garance börjat träna och ibland så får man lite uppdateringar kring hur det går och det är de inläggen som jag gillar allra bäst och det är därför hon är en förebild!

9 jan. 2012

Boktips: Mental tuffhetsträning


Jag har en fantastisk kollega, hon tävlar en hel del i segelflygning och håller därför på med mental träning. Hon tar med sig lite böcker till mig då, vilket jag är grymt tacksam för. När hon kom med denna bok var jag till en början minst sagt lite tveksam, jag har nämligen väldigt svårt för ordet "tuff". Skitlöjligt, jag vet. Hursomhelst, jag började läsa och vid flera tillfällen kändes det som att poletten trillade ner, så jag började göra en del av de övningar som anges och har gjort det ett tag och det känns faktiskt som det funkar. Särskilt lärdomen att försöka hitta positiva saker att fokusera på även när det inte gick som man tänkt och att väldigt mycket sitter i kroppen. När jag är stressad åker mina axlar direkt upp mot öronen, om jag börjar med att slappna av i axlarna följer tanken till slut med.

Ungefär samtidigt som jag började läsa så gick min syster på en föreläsning med en annan mental tränare som jag just nu glömt namnet på. Han pratade en hel del om styrkan av "om"- "om du kunde göra det och det, hur skulle du göra då?" eller "om jag var den person hur skulle jag göra då?" Även detta är något jag försöker tänka på när jag springer. Om jag inte var så trött nu, hur skulle jag springa då? Ofta får det mig att tänka på min hållning och då orkar jag springa lite till. Det är inga mirakelkurer, men det är väldigt häftigt att se att det fungerar.